Det har blivit svårare för många att hitta jobb och det verkar som att man behöver en ordentlig utbildning för att ha så stora chanser som möjligt vad gäller jobb och framtid. Jag vet inte riktigt vad som kommer att klassas som en bra utbildning om några år, men det kan man ju bara spekulera i. Viss typ av utbildning verkar hjälpa i alla situationer ett land kan vara i, men det skall också vara en utbildning man känner intresse för. Tar man en utbildning som inte känns rolig eller intressant kan det nog vara riktigt jobbigt att klara av att lära sig allting som ingår.

Skolan är ett forum som tilltalar mig på många olika sätt. Även om man inte riktigt vet vad man skall få lära sig är det en charm med att det finns hela institutioner som går ut på att ge människor utbildning! Det finns någonting som lockar i det där med kunskap och jag ser fram emot att komma in på någon utbildning som lockar. En hel del kurser har jag sökt inför kommande år och blir det som jag hoppas kommer jag kunna påbörja en utbildning som ger mig arbete och framgång i ett senare skede. Vem vet hur det blir med den saken, men jag tror verkligen utbildning är en väg som leder dit jag vill. För den som funderar på om de skall gå en utbildning eller inte, kan jag rekommendera att tala med en SYO på någon av de skolor som finns. De har bra kompetens och vet allt om skolor.